Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τη βλαβερή δράση των ελευθέρων ριζών. Είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για την υγεία του οργανισμού, αλλά και για την βελτίωση της εξωτερικής μας εμφάνισης.
Βιταμίνη Ε και υγεία
Η βιταμίνη Ε καταπολεμά τη βλαβερή παρουσία των ελεύθερων ριζών και μειώνει τη γήρανση των ιστών. Θεωρείται ότι εμποδίζει τη δημιουργία στεφανιαίας νόσου, τη δημιουργία αρτηριοσκλήρωσης και βοηθά στον έλεγχο της χοληστερόλης. Επιπλέον, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε όλα τα σημεία του σώματος. Ωστόσο, μια από τις πιο ευεργετικές της ιδιότητες είναι στην προστασία του δέρματος. Το προφυλάσσει από την βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία και βοηθά στη θεραπεία τραυματισμών. Δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα που κρατάει τις ελεύθερες ρίζες μακριά από την πληγή επιταχύνοντας την επούλωση.
Βιταμίνη Ε και ομορφιά
Η βιταμίνη Ε είναι πολύτιμη για την ομορφιά κυρίως για την προστασία που προσφέρει στο δέρμα. Έχει έντονη αντιγηραντική δράση, βοηθάει στην πρόληψη των ρυτίδων και απαλύνει όσες έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους. Δρα προληπτικά κατά των βλαβών που μπορεί να προκαλέσει η ηλιακή ακτινοβολία στο δέρμα μας και μειώνει τις πανάδες. Επιπλέον εμποδίζει την απώλεια νερού μέσω της επιδερμίδας, καταπολεμώντας την ξηρότητα ειδικά στις γυναίκες που βρίσκονται στην προ – εμμηνοπαυσιακή και μετα – εμμηνοπαυσιακή περίοδο.
Τρόπος χρήσης
Πολλά καλλυντικά περιέχουν βιταμίνη E για τις ευεργετικές της ιδιότητες ενώ συχνά χρησιμοποιείται για τη σταθεροποίηση άλλων συστατικών. Μπορεί να εφαρμοστεί κατευθείαν στο δέρμα στα σημεία όπου υπάρχει ανάγκη ειδικά στις καφέ κηλίδες της ηλικίας και τις ρυτίδες. Ακόμη μπορεί να προστεθεί ως extra φροντίδα στα καλλυτικά μας. Προσθέστε μερικές σταγόνες από έλαιο με Βιταμίνη Ε στην αγαπημένη σας ενυδατική ή λοσιόν σώματος.
Διατροφή
Εκτός από τα καλλυντικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να λαμβάνουμε την απαραίτητη Βιταμίνη Ε και μέσω της διατροφής. Βρίσκεται κυρίως στα φυτικά έλαια, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και τα όσπρια. Οι πιο πλούσιες πηγές της Βιταμίνης Ε είναι τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, οι ηλιόσποροι, το σπανάκι, το αβοκάντο, το μπρόκολο, οι ελιές και το ελαιόλαδο.